Meest recente artikelen

Carré confituur en andere taartjes met zelfgemaakte confituur

Jam jam ... Confituurtaartjes!

  • Deel dit artikel:
Carré confituur en andere taartjes met zelfgemaakte confituur Artikel

Homemade confituur in carré confituur en ander homemade gebak: dat is twee keer zo hard smullen. Proef snel van deze confituurtaartjes met een twist.

Ben jij ook zo gek op carré confituur, frangipanetaart, rolbiscuit en ander gebak met confituur? Dan weet je zeker en vast dat de kwaliteit van de jam allesbepalend is voor de geslaagdheid van je gebak. Wij delen de lekkerste en origineelste recepten voor homemade confituur, en vertellen meteen in welk gebak ze helemaal tot hun recht komen.

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Carré confituur

Moet je eens proberen: carré confituur met confituur van rabarber, kardemom en gember. Een verrassende combinatie met extra pit!

Frangipanetaart met pruimenconfituur

We pimpen onze pruimenconfituur met witte amandelen. Daarom is ‘ie heerlijk om te gebruiken in frangipanetaart, maar ook lekker bij ontbijtgranen en yoghurt.

Klassieke confituurtaartjes 

Til je klassieke confituurtaartjes naar een hoger niveau met confituur van frambozen, chili en limoen.

Rolbiscuit met citroenconfituur met tijm

Op zoek naar feestelijk gebak? Dan is deze frisse rolbiscuit iets voor jou! Ontdek hier onze ultieme gids – met video – om rolgebak te maken.

Zo maak je de citroenconfituur met tijm

Dit heb je nodig voor 1 pot van 400 ml 

  • 250 g citroenen
  • 3 takjes verse tijm
  • 250 g confituursuiker

Zo maak je het

  1. Steriliseer de bokalen.
  2. Rasp de schil van de citroen. Schil het witte vlies dat overblijft na het raspen van de citroen en snij de partjes vruchtvlees los. Vang het sap op en pers de vliesjes ook nog uit.
  3. Doe het citroensap, de partjes en de geraspte schil in een kookpot samen met de takjes tijm en laat 15 minuten rustig koken. Voeg er de confituursuiker aan toe en laat nog 5 minuten koken.
  4. Giet de warme confituur in de bokalen en laat ze omgekeerd afkoelen.

Koekjes met confituur van ananas en kiwi

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen