Meest recente artikelen

Rolbiscuit maken: zo doe je het

Steel de show

Rolbiscuit maken: zo doe je het Artikel

Wil jij graag een rolbiscuit maken? Goed idee, want met een feestelijke rolcake zit je altijd goed. Met deze tips en recepten lukt hij altijd.

Maak het biscuitbeslag

Om de perfecte rolbiscuit te maken, heb je natuurlijk een goed biscuitbeslag nodig. Met dit recept kan het niet mislukken.

Dit heb je nodig

  • 125 g suiker
  • 4 eieren
  • 85 g patisseriebloem
  • 65 g maïszetmeel
  • boter
  • bloem
  • spatel
  • ruime mengkom
  • zeef

Zo maak je het

  1. Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.
  2. Zeef de bloem met het maïszetmeel. Zet alle ingrediënten en de ingevette en bebloemde bakvorm klaar. Verwarm de oven voor op 200°C, boven- en onderwarmte.
  3. Klop de eieren met de suiker tot een dikke, crèmekleurige massa. Het beslag moet zo dik zijn, dat je er met je spatel een lijn in kunt trekken die niet terug dichtloopt.
  4. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe en spatel ze voorzichtig door het beslag.

Rolbiscuit maken: zo doe je het

Dit heb je nodig

  • biscuitbeslag
  • 2 el kristalsuiker
  • vulling (bijvoorbeeld advocaatroom of confituur en opgeklopte slagroom)
  • poedersuiker
  • bakplaat
  • bakpapier
  • spatel
  • propere, vochtige keukenhanddoek
  • grote snijplank (of platte bakplaat)

Zo maak je het

  1. Stort je beslag op een ondiepe bakplaat met bakpapier. Strijk uit maar hou de biscuit tamelijk dun: een centimeter is ideaal.
  2. Bak de biscuit 7 à 10 minuten op 220 graden. Je kunt testen of hij gaar is door in het midden met je vinger op het deeg te drukken, dat moet lichtjes terugveren.
  3. Bestrooi de nog warme biscuit met suiker. Leg er een vochtige keukenhanddoek op en vervolgens een grote snijplank of platte bakplaat. Draai de bakplaat met de biscuit om op de plank. Verwijder het bakpapier. Rol ‘m met behulp van de handdoek op en laat zo afkoelen.
  4. Rol de biscuit terug open wanneer hij is afgekoeld en bestrijk hem met een vulling naar keuze. Rol hem terug op en werk af met poedersuiker, goudpoeder, meringue,…

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo’s.

Onze favoriete rolbiscuits

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen