Recept

Pruimenconfituur met amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk confituurtje! 

Tip: een schepje confituur is ook lekker bij ontbijtgranen en yoghurt. 

bereiding
  1. 1

    Steriliseer de bokalen.

  2. 2

    Spoel de pruimen en snij ze in kleine stukken. Doe de pruimen samen met de frambozen, de citroenschil, het citroensap en 2 eetlepels water in een kookpot. Laat 15 minuten rustig koken.

  3. 3

    Hak ondertussen de amandelen fijn. Voeg de confituursuiker toe aan de kookpot en laat 5 minuten koken. Doe de fijngehakte amandelen bij de confituur en roer goed om.

  4. 4

    Giet de warme confituur in de bokalen en laat ze omgekeerd afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pruimenconfituur met amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!