Recept

Frangipanetaart met pruimenconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieke frangipane... maar dan wel met pruimenconfituur.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het bladerdeeg uit en leg het met het bakpapier in een taartvorm met een diameter van 28 cm. Druk het deeg goed aan. Rol met een deegrol over de rand van de taartvorm om het overtollige deeg te verwijderen. Leg een vel bakpapier met bakbonen op het deeg en bak het deeg 15 minuten blind in de oven.

  2. 2

    Maak ondertussen de vulling. Doe de boter en de kristalsuiker in de keukenmachine en meng goed. Meng de eieren één voor één onder het mengsel. Doe er het amandelpoeder en de poedersuiker bij. Spatel er de bloem onder. Giet de melk bij het beslag en meng alles goed. Doe er het amandelextract bij en meng goed.

  3. 3

    Haal het deeg uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier. Smeer de taart in met de confituur. Schep de taartvulling op de confituur en strijk ze glad met een pannenlikker. Bak de taart 40 minuten in de oven. Laat de taart nadien afkoelen.

  4. 4

    Maak het glazuur. Meng het eiwit met de poedersuiker en het citroensap. Overgiet de taart met het glazuur. Werk af met de kers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frangipanetaart met pruimenconfituur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!