Recept

Rolbiscuit met citroenconfituur

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk dessert met citroenconfituur! 

Tip: Door de potjes omgekeerd te laten afkoelen, trekt de pot vacuüm en kan er geen lucht bij. Dat komt het bewaren ten goede. Bewaar de potjes confituur daarna in de koelkast. 

Maak de citroenconfituur
 1. 1

  Steriliseer de bokalen.

 2. 2

  Rasp de schil van de citroen. Schil het witte vlies dat overblijft na het raspen van de citroen en snij de partjes vruchtvlees los. Vang het sap op en pers de vliesjes ook nog uit.

 3. 3

  Doe het citroensap, de partjes en de geraspte schil in een kookpot samen met de takjes tijm en laat 15 minuten rustig koken. Voeg er de confituursuiker aan toe en laat nog 5 minuten koken.

 4. 4

  Giet de warme confituur in de bokalen en laat ze omgekeerd afkoelen.

Maak de biscuit
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Klop 75 gram kristalsuiker en de eieren in de keukenmachine tot een luchtige massa. Zeef de bloem en voeg ze samen met een snuifje zout toe aan het eimengsel. Meng goed onder elkaar.

 2. 2

  Wrijf een bakplaat in met een klontje boter en leg er een vel bakpapier op. Zo schuift het bakpapier niet weg. Giet het beslag uit op het bakpapier. Kantel de bakplaat zodat het beslag zich goed verspreidt over de bakplaat. Bak de biscuit 7 minuten in de oven. Haal het deeg uit de oven en draai het om op een bakmatje. Verwijder voorzichtig het bakpapier.

 3. 3

  Klop de slagroom stevig met 1 eetlepel kristalsuiker. Bak de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof. Bestrijk 3⁄4 van de biscuit met een laagje confituur, laat bovenaan een strookje vrij. Spatel vervolgens een dun laagje slagroom over de confituur.

 4. 4

  Rol de cake op. Begin bij de zijde waarop je confituur en slagroom hebt gestreken. Een deel van de room druk je naar voren bij het oprollen. Leg de rol op de naad. Bestrijk de rol met de rest van de confituur en strooi er de amandelschilfers over. Werk af met de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rolbiscuit met citroenconfituur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!