Frambozenconfituur met chili en geraspte limoenschil
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Frambozenconfituur met chili en geraspte limoenschil

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Als je citrusvruchten zoals sinaasappel, citroen, limoen of pompelmoes gebruikt, verkleurt het fruit minder. 

bereiding
  1. 1

    Steriliseer de bokalen.

  2. 2

    Spoel de frambozen en doe ze in een kookpot. Schil de sinaasappelen en snij de partjes vruchtvlees los. Vang het sap op en pers ook de vliesjes nog uit. Doe het sap en de partjes bij de frambozen.

  3. 3

    Maak de chilipeper schoon en snij hem fijn. Doe de chilipeper en de geraspte limoenschil bij de frambozen in de kookpot. Laat het geheel 10 minuten rustig koken. Meng er de confituursuiker onder en kook nog 5 minuten.

  4. 4

    Giet de warme confituur in de bokalen en laat ze omgekeerd afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Steriliseer de bokalen.

  2. 2

    Spoel de frambozen en doe ze in een kookpot. Schil de sinaasappelen en snij de partjes vruchtvlees los. Vang het sap op en pers ook de vliesjes nog uit. Doe het sap en de partjes bij de frambozen.

  3. 3

    Maak de chilipeper schoon en snij hem fijn. Doe de chilipeper en de geraspte limoenschil bij de frambozen in de kookpot. Laat het geheel 10 minuten rustig koken. Meng er de confituursuiker onder en kook nog 5 minuten.

  4. 4

    Giet de warme confituur in de bokalen en laat ze omgekeerd afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.