Carré confituur met confituur van rabarber, kardemom en gember
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Carré confituur met confituur van rabarber, kardemom en gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke carré confituur die in de smaak valt bij het hele gezin. Deze versie maak je met confituur van rabarber, kardemom en gember

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met de kristalsuiker in de keukenmachine. Doe er de poedersuiker, het amandelpoeder, de bloem, de melk, 1 ei en het amandelextract bij en meng goed onder elkaar.

  2. 2

    Snij een vierkant uit het ronde vel bladerdeeg en hou de afgesneden randjes bij om de ruitjes te maken. Teken met de punt van een mes een tweede vierkant in het vierkant, maar snij het niet helemaal door. Dit wordt de rand van de taart. Prik met een vork gaatjes in het andere vierkant zodat het niet gaat rijzen.

  3. 3

    Bestrijk de binnenkant van het vierkant met het frangipanebeslag en verdeel er de rabarberconfituur over.

  4. 4

    Snij de restjes van het bladerdeeg in repen en leg ze in een raster over de confituur. Klop het resterende ei los met een scheutje water en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. Bak de taart 20 à 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met de kristalsuiker in de keukenmachine. Doe er de poedersuiker, het amandelpoeder, de bloem, de melk, 1 ei en het amandelextract bij en meng goed onder elkaar.

  2. 2

    Snij een vierkant uit het ronde vel bladerdeeg en hou de afgesneden randjes bij om de ruitjes te maken. Teken met de punt van een mes een tweede vierkant in het vierkant, maar snij het niet helemaal door. Dit wordt de rand van de taart. Prik met een vork gaatjes in het andere vierkant zodat het niet gaat rijzen.

  3. 3

    Bestrijk de binnenkant van het vierkant met het frangipanebeslag en verdeel er de rabarberconfituur over.

  4. 4

    Snij de restjes van het bladerdeeg in repen en leg ze in een raster over de confituur. Klop het resterende ei los met een scheutje water en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. Bak de taart 20 à 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.