Recept

Galette met kweepeer en brie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer een frisse salade bij deze heerlijke galette. 

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het deeg. Meng de gedroogde kruiden door de bloem en de boter. Voeg ongeveer 2 eetlepels water toe tot het deeg soepel en kneedbaar is. Rol tot een bol, verpak in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Leg de bol deeg op bakpapier en rol hem uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm. Leg het deeg met het bakpapier op een ovenplaat. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Snij de brie in plakjes van 4 cm lang en 1 cm dik. Leg afwisselend plakjes gepocheerde kweepeer en brie dakpansgewijs op het deeg. Laat een rand van ruim 5 cm vrij, vouw deze rand naar het midden toe.

  4. 4

    Lepel wat honing of kweeperengelei over de plakjes kweepeer en brie, strooi er de tijm en suiker over. Bak 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Galette met kweepeer en brie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!