Ovenschotel met aardappeltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenschotel met aardappeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze zomerse ovenschotel met aardappelen, courgette en mozzarella wordt nóg lekkerder met een topping van geroosterde pijnboompitjes en pittige rucola. Bovendien is hij vegetarisch!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Boen de aardappelen schoon en spoel de courgette. Snij beide in flinterdunne plakjes. Kook de aardappelen 8 minuten in lichtgezouten water, giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Beboter een ovenschaal en schik er dakpansgewijs rijen aardappelen en courgette in. Meng de bouillon met de room, de parmezaan, peper en zout. Schenk dit over de groenten en zet 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Snij de mozzarella in plakjes en verdeel ze over het gerecht. Zet opnieuw 20 minuten in de oven. Garneer voor het serveren met geroosterde pijnboompitten en een handje rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Boen de aardappelen schoon en spoel de courgette. Snij beide in flinterdunne plakjes. Kook de aardappelen 8 minuten in lichtgezouten water, giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Beboter een ovenschaal en schik er dakpansgewijs rijen aardappelen en courgette in. Meng de bouillon met de room, de parmezaan, peper en zout. Schenk dit over de groenten en zet 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Snij de mozzarella in plakjes en verdeel ze over het gerecht. Zet opnieuw 20 minuten in de oven. Garneer voor het serveren met geroosterde pijnboompitten en een handje rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.