Recept

Aardbeientaart met geitenkwark, oranjebloesemwater en peper

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende maar heerlijke combinatie

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng de bloem met het amandelmeel en het zout, leg het in een bergje op het werkblad en duw er een kuiltje in. Voeg de suiker, vanillesuiker en 2 el water toe. Leg de koude boter in stukjes op de rand. Hak alles met een deegkrabber tot kruim, kneed dan snel met de handen tot een glad deeg. Maak een bol van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten op een koele plaats.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer de taartvorm in met boter. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de vorm ermee tot aan de rand. Snij het overtollige deeg eraf. Prik enkele keren met een vork in de bodem. Bedek met bakpapier en leg de bakbonen erop. Bak de bodem 30 minuten blind voor in de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en laat afkoelen.

  3. 3

    Klop de kwark met de poedersuiker en het oranjebloesemwater tot crème. Klop de room stijf en schep 'm erdoor. Smeer de crème op de koude taartbodem.

  4. 4

    Spoel de aardbeien, dep droog met keukenpapier en verwijder de kroontjes. Snij ze in plakjes en schik ze op de taart. Maal er wat peper overheen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeientaart met geitenkwark, oranjebloesemwater en peper

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!