Meest recente artikelen

Zo stel je een gezond dessertenbuffet samen

Lief voor je lijn

Zo stel je een gezond dessertenbuffet samen Artikel

Van deze dessertjes krijg je maar niet genoeg, en ze zijn lekker lief voor je lijn. Plus: we geven je enkele gouden tips om een gezond dessertenbuffet samen te stellen.

Als je iets te vieren hebt, is een gezond dessertenbuffet altijd een goed idee. En nee, dat hoeft écht niet saai te zijn.

Gezond dessertenbuffet: onze tips

Afwisseling

Zorg voor genoeg afwisseling. Kies voor frisse smaken zoals een luchtige mousse, een fruitig ijsje of een heerlijk copieuze fruitsalade en mix die met gezondere taartjes en makkelijk weg te happen dessertjes zoals koekjes of wafels.

Porties

Voorzie 3 kleine porties per persoon. Mensen grijpen snel naar glaasjes en dat is in je voordeel: glaasjes kun je namelijk helemaal vooraf maken en hoef je enkel nog te presenteren. Overdrijf sowieso niet met het dessert: mensen hebben meestal al genoeg gegeten. Vervang de klassieke koekjes bij de koffie eens door een stukje fondantchocolade… of laat ze gewoon weg.

Klassiekers

Hou er rekening mee dat ook oma en opa hun weg moeten vinden in je gezonde dessertbuffet. Kies dus sowieso voor enkele klassiekers zoals rijstpap, biscuit of ijs, die je een gezonde twist geeft. Werk ze bijvoorbeeld af met zoet seizoensfruit, of probeer een lichtere versie.

IJsjes

Maak je een ijsjesbuffet? Serveer het ijs dan zonder de koekjes, want dat zijn échte caloriebommetjes. Kies voor sorbet (deze maak je binnen de 5 minuten) of gelato in plaats van echt roomijs en laat je gasten kiezen uit gezondere toppings zoals zelfgemaakte fruitcoulis, nootjes en vers fruit.

Presentatie

Denk aan de presentatie. Serveer je mooie zelfgemaakte taartjes op taartenhouders van verschillende hoogtes. Zo ziet je buffet er meteen wat indrukwekkender uit.

Minder suiker

Suiker vermijden in desserts is niet zo makkelijk. Kies het liefst voor een natuurlijke en minimaal bewerkte zoetstof, zoals honing of kokosbloesemsuiker, maar overdrijf er niet mee. Ze bevatten dan wel meer voedingsstoffen en hebben minder invloed op je bloedsuikerspiegel dan sterk bewerkte witte suiker, het blijven suikers.

Gezond dessertenbuffet: probeer deze recepten eens!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen