Recept

Pistacherol met ricotta en frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieke rol een tikje anders... en vooral een pak gezonder! 

bereiding
  1. 1

    Laat de roomkaas 30 minuten uitlekken.

  2. 2

    Maak de vulling. Roer de ricotta glad met een klopper. Meng er de roomkaas onder en voeg de honing en de vanille toe. Doe 1/3 van het kaasmengsel apart in een potje en roer de frambozen onder de rest van de kaas. Zet beide potjes in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakplaat (30x35 cm) in met kokosvet en bekleed met een vel bakpapier. Maak de biscuit. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de kokossuiker tot een gladde ruban, een dik en romig eimengsel. Voeg beetje bij beetje 2 eetlepels heet water toe. Meng er voorzichtig de pistachenoten onder. Zeef de bloem en het zout boven het eimengsel. Spatel voorzichtig onder mekaar.

  4. 4

    Klop de eiwitten stevig op en schep het ei-pistachemengsel en het amandelextract in 3 porties door het eiwitschuim. Schep het beslag op de bakplaat en bak 15 à 18 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Leg er een schone theedoek op en keer snel om. Trek het bakpapier van het deeg, rol het deeg een keer op (met de onderkant naar binnen – zo neemt hij de juiste vorm al aan) en laat even afkoelen.

  6. 6

    Roer de kaas-frambozenvulling even door en bestrijk er de onderkant van de cake rijkelijk mee. Blijf ongeveer 10 cm van het uiteinde. Rol de cake op en bestrijk met de kaas zonder frambozen. Hak nog wat pistachenoten grof en bestrooi de rol ermee. Werk af met verse frambozen en serveer de rest erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pistacherol met ricotta en frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!