Rijstpap met amandelmelk, kokos en sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rijstpap met amandelmelk, kokos en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze rijstpap is lekker zoet, maar toch gezond. 

bereiding
  1. 1

    Snij het vanillestokje doormidden en schraap er de zaadjes uit. Breng de amandelmelk in een pot aan de kook. Zet het vuur zachter, doe de dessertrijst en de vanille erbij en kook de rijst in 25 minuten gaar. Roer regelmatig om te voorkomen dat de rijst aanbrandt.

  2. 2

    Rooster de amandelen goudbruin in een anti-kleefpannetje.

  3. 3

    Maak de siroop. Verwarm het sinaasappelsap met de honing, het kardemomzaadje en het steranijsje in een steelpannetje en laat ongeveer 20 minuten inkoken. Giet de citrussiroop door een zeef zodat je een heldere siroop krijgt.

  4. 4

    Snij de sinaasappelen à vif en dan in schijfjes. Schep wat rijstpap in de kommetjes, werk af met een schijfje sinaasappel, wat sinaasappelsiroop en de amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij het vanillestokje doormidden en schraap er de zaadjes uit. Breng de amandelmelk in een pot aan de kook. Zet het vuur zachter, doe de dessertrijst en de vanille erbij en kook de rijst in 25 minuten gaar. Roer regelmatig om te voorkomen dat de rijst aanbrandt.

  2. 2

    Rooster de amandelen goudbruin in een anti-kleefpannetje.

  3. 3

    Maak de siroop. Verwarm het sinaasappelsap met de honing, het kardemomzaadje en het steranijsje in een steelpannetje en laat ongeveer 20 minuten inkoken. Giet de citrussiroop door een zeef zodat je een heldere siroop krijgt.

  4. 4

    Snij de sinaasappelen à vif en dan in schijfjes. Schep wat rijstpap in de kommetjes, werk af met een schijfje sinaasappel, wat sinaasappelsiroop en de amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.