Recept

No bake-cheesecake met mangocoulis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koop steeds de ready to eat-mango’s. Die zijn het lekkerst en geven een zoete smaak aan de plattekaas. Opgelet: de cheesecake moet 4 uur opstijven.

bereiding
  1. 1

    Maak de granola. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten behalve de rozijnen. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk goed uit en rooster de granola in 25 minuten krokant in de oven. Roer af en toe om. Haal uit de oven en laat goed afkoelen. Meng er de rozijnen onder.

  2. 2

    Mix de granola fijn in de blender. Ontpit de dadels, hak ze grof en mix ze verder met de granola. Bekleed de bodem van een rechthoekige bakvorm van 22 cm met een vel bakpapier. Schep er de granola in en duw goed aan met de bolle kant van je lepel. Laat even opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Laat de plattekaas goed uitlekken. Week de blaadjes gelatine in een kommetje met lauw water. Verwarm het citroensap en los er de gelatine in op. Meng samen met de honing onder de plattekaas.

  4. 4

    Schil de mango voor de taart, ontpit ‘m en snij het vruchtvlees in fijne blokjes. Haal de bakvorm met de bodem uit de koelkast en bestrooi met de helft van de blokjes mango. Lepel er het plattekaasmengsel op en laat zo’n 4 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Maak de coulis. Schil de mango, ontpit ‘m en snij het vruchtvlees in fijne blokjes. Doe samen met het limoensap en 100 milliliter water in een steelpannetje. Laat zo’n 15 minuten op een zacht vuur sudderen en roer er de honing door. Mix tot een gladde coulis.

  6. 6

    Werk de taart af met de noten en pitten en de rest van de blokjes mango. Serveer met de coulis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

No bake-cheesecake met mangocoulis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!