Iedereen die dol is op vis, lust wel een vispannetje. Wij delen onze tips voor het perfecte vispannetje. Wedden dat je het nooit meer anders wilt?
Welke vis gebruik je best voor het perfecte vispannetje?
Gebruik steeds verse vis en geen diepvriesvis voor je vispannetje. Diepvriesvis geeft vocht af tijdens het garen, waardoor je saus minder smeuïg wordt. Gebruik steeds een vis met een vaste structuur. In de oven kan een frêle vis zoals rog uit elkaar vallen. Met schelvis, zalm, roodbaars of rode poon zit je altijd goed. Een vispannetje met het klassieke gouden trio zalm, kabeljauw en garnalen is altijd lekker, maar probeer ook eens minder bekende vissoorten die nu in seizoen zijn. Denk aan griet, heek, hondshaai, leng, poon, roodbaars, schelvis, steenbolk, wijting, zeebaars, zeeduivel …
De ideale bouillon
Als het snel moet gaan, is een blokje visbouillon een goede oplossing, maar écht veel smaak haal je uit een zelfgemaakte visbouillon. Je hebt er enkel groenten, vissenkoppen en graten voor nodig. In tegenstelling tot andere bouillons moet een visbouillon slechts 30 minuten sudderen. Laat ‘m zeker niet langer koken, anders laten de graten te veel gelatine los en krijg je een blubberige massa. Maak meteen een ruime hoeveelheid en vries in. Doe je dat in ijsblokvormpjes, dan kun je makkelijk een kleine hoeveelheid ontdooien voor een sausje.
De lekkerste topping
Dé finishing touch is een heerlijke topping. Ga voor een gezonde versie met veel verse kruiden gemengd met een beetje mosterd en panko of een klassieker met puree, gesmolten kaas of bladerdeeg. Wil je echt uitpakken? Werk je vispannetje dan af met gefrituurde kruiden, krokante nootjes of zelfs grofgehakte kroepoek.
Onze favoriete vispannetjes
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!