Vispannetje met smeuïge kaassaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vispannetje met smeuïge kaassaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vispannetje met lekker veel kaas. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Stoom de bloemkool en wortelen gaar. Voeg het laatste minuutje de courgetteblokjes en de erwtjes toe. Laat afkoelen.

  2. 2

    Maak de kaassaus: pel en pers de knoflook en smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de knoflook toe. Bestrooi met de bloem en roer goed los tot een roux. Blus met de warme melk en roer tot een bechamelsaus. Roer er 150 gram kaas onder en laat smelten tot een smeuïge kaassaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Ontrol het bladerdeeg en leg in 4 beboterde ovenschaaltjes. Duw goed tegen de randen, bedek met bakpapier en bakbonen. Bak 10 minuten blind voor in de oven.

  4. 4

    Verwijder het bakpapier en de bakbonen en schep er de groenten en de vis (in blokjes) in. Lepel er de kaassaus over en bestrooi met de resterende kaas. Schuif 15 à 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Stoom de bloemkool en wortelen gaar. Voeg het laatste minuutje de courgetteblokjes en de erwtjes toe. Laat afkoelen.

  2. 2

    Maak de kaassaus: pel en pers de knoflook en smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de knoflook toe. Bestrooi met de bloem en roer goed los tot een roux. Blus met de warme melk en roer tot een bechamelsaus. Roer er 150 gram kaas onder en laat smelten tot een smeuïge kaassaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Ontrol het bladerdeeg en leg in 4 beboterde ovenschaaltjes. Duw goed tegen de randen, bedek met bakpapier en bakbonen. Bak 10 minuten blind voor in de oven.

  4. 4

    Verwijder het bakpapier en de bakbonen en schep er de groenten en de vis (in blokjes) in. Lepel er de kaassaus over en bestrooi met de resterende kaas. Schuif 15 à 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.