Recept

Vispannetje met sliptongfilets

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vispannetje met sliptongfilets. Een lekker gerechtje met lokale vis uit onze Noordzee! Lekker met puree en een partje citroen.

Tip: In een vispannetje kun je verschillende vissen gebruiken. Sliptongen zijn kleiner van formaat en voordeliger dan grote tongen. Ideaal én elegant in een vispannetje! September en oktober zijn dé maanden om garnalen te kopen, want dan zijn ze er in overvloed. Je betaalt er dus een pak minder voor.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de visfilets droog met keukenpapier en rol ze op

  2. 2

    Pel de garnalen. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Hak de bieslook fijn. Spoel en halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Maak de preiwitten schoon en snij ze in ringen. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.

  3. 3

    Smelt wat boter in een pan en fruit er de sjalot en wortel in aan. Blus met de witte wijn en de visbouillon en laat even inkoken. Voeg de prei, de champignons, de tomaten en de room toe. Bind de saus met het maïszetmeel. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de saus over 4 kleine ovenschaaltjes, schep er overal wat stukken vis op en lepel er wat van de saus rond. Strooi er telkens 1 eetlepel paneermeel over en gaar de vispannetjes 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal de schaaltjes uit de oven en werk ze af met de garnalen en de bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vispannetje met sliptongfilets

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!