Recept

Vispannetje in een filodeegkuipje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gek op vispannetjes? Serveer er eens eentje als hapje in een kuipje van filodeeg. Topidee voor de feestdagen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de prei en snij hem in heel fijne brunoise. Pel en plet de knoflook. Smelt een klontje boter en bak hierin de prei zacht. Voeg de knoflook toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Doe de witte wijn, visfond en room in een steelpannetje en laat inkoken tot de helft. Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels water. Voeg toe aan de saus en laat de saus indikken. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Snij de vellen filodeeg in vierkantjes die dubbel zo groot zijn als de opening van de cupcakevormpjes. Smelt 60 g boter. Vet de cupcakevormpjes in met boter en beleg met 2 vierkantjes filodeeg. Wrijf in met gesmolten boter en beleg opnieuw met 2 vierkantjes filodeeg.

  4. 4

    Snij de vis in heel fijne blokjes. Leg in elke cupcakevorm een beetje vis en wat prei en overgiet met wat saus. Strooi er wat geraspte emmentaler over. Bak 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne reepjes. Leg ze in ijswater tot ze krullen. Serveer het vispannetje warm of lauw, afgewerkt met de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vispannetje in een filodeegkuipje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!