Recept

Vispannetje in een schelp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker van de mama van Libelle-lezeres Marleen.

bereiding
  1. 1

    Maak de aardappelpuree. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en gaar ze in lichtgezouten water. Stamp tot puree met een beetje boter, een ei en wat melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Pel en snipper de sjalotten. Fruit zachtjes aan in olijfolie.

  2. 2

    Maak een roux. Smelt de boter en roer de bloem eronder. Meng goed tot het naar koekjes begint te geuren. Blus met de koude visbouillon. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de room toe, een beetje citroensap en dille en kruid met peper en zout. Breng weer aan de kook.

  3. 3

    Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in kleine blokjes.

  4. 4

    Schil de wortelen en snij in blokjes. Spoel de prei en snij in dunne ringetjes. Voeg de sjalotten, wortel en prei toe aan de saus. Laat 15 à 20 minuten zachtjes sudderen.

  5. 5

    Snij de vis in gelijke blokjes en hak de peterselie fijn. Voeg de vis en de eistukjes toe aan de saus en warm mee op. Breng de saus niet opnieuw aan de kook, want dan valt de vis uit elkaar. Voeg tot slot de peterselie toe.

  6. 6

    Schep een laagje aardappelpuree in een sint-jakobsschelp en lepel er de vis en de saus over. Strooi er wat geraspte kaas over en zet 5 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vispannetje in een schelp

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!