Visgratin met Oud Brugge
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Visgratin met Oud Brugge

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vispannetje met kaas, het kan ook lactosevrij. Want harde oude kazen bevatten geen lactose. Probeer dus zeker deze versie eens met oude Brugse kaas.

bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon. Snij ze in plakjes. Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze 3 minuten in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder ijskoud water en laat goed uitlekken. Snij de zalm in stukken en verdeel ‘m samen met de garnalen, sint-jakobsnoten, champignons en broccoli over ingevette ovenschaaltjes.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de margarine in een kookpan. Voeg de bloem toe, roer goed om tot het geheel naar koekjes begint te ruiken. Voeg dan de visbouillon toe en laat indikken. Roer 3/4de van de gemalen kaas door de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Giet de saus over de vis en zet de schaaltjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Verdeel de rest van de kaas over de schaaltjes en zet ze nog even onder de grill, tot de saus mooi bruin kleurt. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon. Snij ze in plakjes. Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze 3 minuten in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder ijskoud water en laat goed uitlekken. Snij de zalm in stukken en verdeel ‘m samen met de garnalen, sint-jakobsnoten, champignons en broccoli over ingevette ovenschaaltjes.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de margarine in een kookpan. Voeg de bloem toe, roer goed om tot het geheel naar koekjes begint te ruiken. Voeg dan de visbouillon toe en laat indikken. Roer 3/4de van de gemalen kaas door de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Giet de saus over de vis en zet de schaaltjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Verdeel de rest van de kaas over de schaaltjes en zet ze nog even onder de grill, tot de saus mooi bruin kleurt. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.