Meest recente artikelen

Voorgerechten voor kerst: onze favoriete recepten

Van snelle tot chique voorafjes

Voorgerechten voor kerst: onze favoriete recepten dossier

Voor de feestdagen mag het wat uitgebreider zijn aan tafel. Een lekker voorgerecht hoort er zeker bij. Wij verzamelden onze beste recepten, speciaal voor jouw kerstfeest.

Bij een feestelijk menu, zoals je kerstmenu, hoort een warm of koud voorgerecht (tenzij je een kerstbuffet zou voorzien). Het makkelijkste is een voorgerecht dat je vooraf kunt klaarmaken, zodat je het alleen nog hoeft te serveren. Denk aan soep, een toast met paté of een feestelijke salade. Wil je je gasten helemaal verbluffen, dan kun je voor een warm voorgerecht gaan, maar meestal heb je daar op het moment zelf nog heel wat werk aan en dat kan je stress bezorgen. Kies je voorgerecht dus in functie van wat jij aankunt in de keuken.

Enkele tips

  • Hou het licht. Een vispannetje met kaassaus is lekker, maar als je dat als voorgerecht serveert, zullen je gasten nog amper van het hoofdgerecht eten. Ga liever voor een feestelijke soep of een koud voorgerechtje met gerookte zalm, bijvoorbeeld.
  • Beperk de portie. Ook al lijkt je voorgerechtje zo weinig, het is echt genoeg! Je eet waarschijnlijk ook nog hapjes, een hoofdgerecht en een dessert. Twijfel je hoeveel je nodig hebt? Dan hebben we een handige checklist voor jou.
  • Hou rekening met hoeveel plek je hebt in de koeling. Kleine koelkast? Bewaar alle ingrediënten voor je voorgerecht gewassen en gesneden in aparte bakjes die je op elkaar kunt stapelen, en stel je voorgerechtje samen net voor je gaat serveren. Heb je meer plaats? Dan kun je alles al op de borden schikken en deze koel bewaren. Een krab– of kipcocktail in mooie glazen is ook een oplossing: deze nemen minder plek in in je koelkast dan borden.
  • Ga je voor soep én een voorgerecht? Dat kan! Hou wel rekening met de juiste volgorde: soep komt ná een koud voorgerecht, of vóór een warm voorgerecht. Serveer je zowel soep als een voorgerecht, kies dan liever niet voor een roomsoep maar eerder voor een lichte consommé.

Onze favoriete voorgerechten voor kerst

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen