Meest recente artikelen

Verslaafd aan koolhydraten? Weg ermee!

Pascale Naessens geeft tips

Verslaafd aan koolhydraten? Weg ermee! Artikel

Veel mensen eten te veel snelle koolhydraten: brood, pasta, aardappelen ... We zijn er zelfs een beetje aan verslaafd. Een verslaving waar we van af moeten, vindt Pascale Naessens. Dit zijn haar tips om er komaf mee te maken.

Pascale Naessens: "In het Westen halen we tussen de 50 en 70% van onze energie uit koolhydraten. Niet bepaald een evenwichtige voeding. Snelle koolhydraten zoals brood, pasta, rijst, aardappelen en bewerkte voeding met meel verteer je namelijk erg snel. Ze laten je bloedsuikerspiegel pieken en brengen je hormonen in de war. Bovendien verzadigen ze niet en krijg je nadien nog meer honger. Voor de vertering van goede koolhydraten zoals groenten, fruit, quinoa, linzen en volle granen moet je lichaam moeite doen, net omdat ze veel vezels bevatten en onbewerkt zijn. Ze vormen voeding voor je darmbacteriën en geven je een verzadigd gevoel. Van natuurlijke onbewerkte voeding ga je bovendien nooit te veel eten. Heb je ooit al eens een dik dier gezien in de natuur?"

Verslaafd aan koolhydraten? Dit zijn Pascales tips om er vanaf te geraken

  • Probeer eens een week geen koolhydraten te eten. Lukt dit vlotjes? Dan heb je wellicht geen verslaving. Word je lastig en voel je een constante hunkering, dan ben je wellicht verslaafd aan koolhydraten.
  • Weet dat het niet aan jou of je wilskracht ligt. Je lichaam reageert gewoon anders op koolhydraten dan dat van iemand anders. Jij vermijdt ze dus beter.
  • Besef dat niet iedereen een maatje 38 heeft en eet naar je gestel. Elk lichaam is anders. De een wordt dik van vetten, de ander van koolhydraten. Dat heeft te maken met je genen, je hormonen, je hersenen en darmbacteriën. Maar hoe meer natuurlijke voeding je eet, hoe makkelijker je lichaam zijn juiste balans vindt.
  • Mijd bewerkte voeding en zetmeelrijke producten zoals pasta en brood, want ook dat zijn bewerkte producten.
  • Eet goede vetten, zodat je je verzadigd voelt en niet grijpt naar snelle energiegevers zoals suiker.

Ga aan de slag met deze recepten volgens de methode van Pascale

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg Libelle Lekker op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel
Alles over Pascale Naessens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen