Recept

Waterzooi van kip, courgette en waterkers met kruidenolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fijne waterzooi met frisse kruidenolie, helemaal volgens de principes van Pascale Naessens

bereiding
  1. 1

    Pel 1 ui en snij in grove stukken, pel de knoflook. Verhit een klontje boter en bak hierin alle stukken kip kort aan, kruid met peper en zout. Voeg 1,5 liter water, de kippenbouillonblokjes, de grove stukken ui, de knoflook, de kruidnagel, het laurierblaadje en peper en zout toe. Laat het geheel 40 minuten zachtjes koken.

  2. 2

    Maak intussen de kruidenolie. Rasp 1 koffielepel schil van de citroen. Pel en plet de knoflook. Haal de blaadjes dragon van de takjes. Spoel de peterselie en de dragonblaadjes, hak ze fijn en meng ze met de knoflook, de geraspte citroenschil, de olijfolie en peper en zout. Bewaar in de koelkast.

  3. 3

    Giet de bouillon af en bewaar. Laat de kip afkoelen, pluk het vlees los. Spoel de courgettes en prei grondig. Snij het witte en lichtgroene deel van de prei in ringen en snij de courgettes in iets grovere stukken.

  4. 4

    Pel en snipper de overige ui. Verhit een klontje boter in een kookpot . Stoof de prei, courgettes en ui hierin 15 tot 20 minuten of tot de groentjes zacht zijn. Kruid met peper en zout. Voeg de kip, bouillon en room toe en kruid met peper en zout. Laat het geheel nog enkele minuten opwarmen. Serveer de waterzooi met waterkers en de kruidenolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Waterzooi van kip, courgette en waterkers met kruidenolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!