Meest recente artikelen

Vraag aan Pascale: "Hoe koken volgens jouw methode met diabetes?"

Vraagt diabetes een andere aanpak?

Vraag aan Pascale: "Hoe koken volgens jouw methode met diabetes?" Artikel

De man van Diane (68) kreeg een jaar geleden de diagnose diabetes. In 8 maanden tijd is hij bijna 11 kg afgevallen. Hoe kan hij aansterken, rekening houdend met zijn diabetes, wil ze weten.

Pascale Naessens: "Allereerst raad ik je aan om je te laten begeleiden door een deskundige, zoals een diabeteseducator. Gezien de leeftijd van je man gaat het wellicht over diabetes type 2, vroeger ook wel ouderdomsdiabetes genoemd. Tegenwoordig komt deze vorm van diabetes echter ook bij jongere mensen voor."

Snelle koolhydraten

Pascale: "De grote boosdoener is onze bewerkte voeding, waar veel suikers – snelle koolhydraten – in verstopt zitten. De grootste triggers voor insuline zijn immers die snelle koolhydraten. Laat je die weg, dan blijft je bloedsuikerspiegel stabieler. Zo keert 84% van de diabetes type 2-patiënten bij professor Hanno Pijl zijn diabetes om, puur door veranderingen in levensstijl. Ze eten minder brood, pasta, rijst en aardappelen, maar wel meer groenten en vetten. Zoals ik zelf ook kook, dus."

Pascales advies

Pascale: "Mijn advies in geval van diabetes type 2? Eet volwaardige natuurlijke producten die zo weinig mogelijk  bewerkt zijn. Koop ze vers en kook ze zelf. Dan gaat het lichaam van je man automatisch terug naar zijn juiste balans en zal hij zich veel beter voelen."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel
Alles over Pascale Naessens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen