Meest recente artikelen

Zo krijg je geur uit potjes

Je plastic potjes weer als nieuw

Zo krijg je geur uit potjes Artikel

Zelfgemaakte gerechtjes meenemen in plastic potjes, wij doen niks liever. Maar sommige gerechten laten hun sporen na, denk maar aan tomatensaus met look of een pittige curry. Dan mag je nog zo hard schrobben, de geurtjes blijven hangen. Hoe los je dit op?

Hoe krijg je die geur uit potjes? Je lekker havermoutontbijtje neem je liever niet mee in een potje dat ruikt naar knoflook of gember. Plastic mag dan nog zo handig zijn, het is ook een poreus materiaal dat makkelijk geuren (en kleuren) opneemt.

Zo krijg je geurtjes en vlekken uit potjes

  • Vul het potje met een paar proppen krantenpapier. Doe het deksel er terug op en laat minstens één nacht staan. Het krantenpapier neemt de geuren op. Was het potje nadien goed uit.
  • Is het probleem iets hardnekkiger? Doe dan wat zout of natriumbicarbonaat in het potje, samen met wat heet water. Sluit af met een deksel en laat opnieuw minstens één nacht trekken. Net zoals krantenpapier neemt zout de geuren op.
  • Vlekken wegkrijgen? Knijp één citroen leeg in een plastic potje en schud goed met het deksel op het potje. Haal dan het deksel eraf en zet het potje voor een paar uur in de zon of op de vensterbank. Goed uitspoelen en de vlekken zijn verdwenen.

Op zoek naar handige meeneemreceptjes? Lees verder.

Oplossing: glazen potjes

Glazen bewaardoosjes zijn net iets duurder dan plastic potjes, maar geurtjes blijven er veel minder in hangen. Glas is namelijk minder poreus dan plastic. Een prima investering dus!

16x lekkere meeneemreceptjes

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen