Tarwesalade met aubergine en mozzarella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tarwesalade met aubergine en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de tarwekorrels in lichtgezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten en de kno ook. Spoel de tomaten en hak ze in kleine stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een steelpannetje en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg de tomaten toe en kruid met zwarte peper van de molen en een snuifje zout. Laat rustig sudderen.

  3. 3

    Hak de kappertjes grof en voeg ze toe aan de saus. Laat nog 3 minuten sudderen en breng op smaak met de balsamicoazijn. Haal de pan van het vuur.

  4. 4

    Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Spoel de aubergines en snij ze in dikke plakken. Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan, kruid de aubergines met zwarte peper van de molen, een snuifje zout en gril ze kort op een hoog vuur.

  5. 5

    Halveer de olijven en snij de artisjokharten en de mozzarella in stukken. Meng onder de aubergines. Spoel het basilicum en ris de blaadjes. Snipper de helft jn en voeg toe aan de tomatensaus. Meng de saus met de auberginemengeling en de tarwe. Werk af met de rest van het basilicum en de geroosterde pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de tarwekorrels in lichtgezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten en de kno ook. Spoel de tomaten en hak ze in kleine stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een steelpannetje en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg de tomaten toe en kruid met zwarte peper van de molen en een snuifje zout. Laat rustig sudderen.

  3. 3

    Hak de kappertjes grof en voeg ze toe aan de saus. Laat nog 3 minuten sudderen en breng op smaak met de balsamicoazijn. Haal de pan van het vuur.

  4. 4

    Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Spoel de aubergines en snij ze in dikke plakken. Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan, kruid de aubergines met zwarte peper van de molen, een snuifje zout en gril ze kort op een hoog vuur.

  5. 5

    Halveer de olijven en snij de artisjokharten en de mozzarella in stukken. Meng onder de aubergines. Spoel het basilicum en ris de blaadjes. Snipper de helft jn en voeg toe aan de tomatensaus. Meng de saus met de auberginemengeling en de tarwe. Werk af met de rest van het basilicum en de geroosterde pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.