Rijstsalade met verse kruiden en gerookte zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rijstsalade met verse kruiden en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo'n slaatje willen wij elke dag wel op ons bord!

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de prinsessenboontjes en de erwtjes, laat de groenten en de rijst afkoelen. Spoel de kruiden en laat uitlekken.

  2. 2

    Hak twee derde van de kruiden fijn. Meng door de rijst, samen met de erwtjes en de boontjes. Rasp de citroen en pers uit. Roer een vinaigrette met 5 el olijfolie en 2 à 3 el citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Meng de vinaigrette door de rijstsalade.

  4. 4

    Snij de zalm in reepjes en draai tot mooie roosjes. Garneer er de rijstsalade mee. Strooi er de geraspte citroen en nog wat verse kruiden over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de prinsessenboontjes en de erwtjes, laat de groenten en de rijst afkoelen. Spoel de kruiden en laat uitlekken.

  2. 2

    Hak twee derde van de kruiden fijn. Meng door de rijst, samen met de erwtjes en de boontjes. Rasp de citroen en pers uit. Roer een vinaigrette met 5 el olijfolie en 2 à 3 el citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Meng de vinaigrette door de rijstsalade.

  4. 4

    Snij de zalm in reepjes en draai tot mooie roosjes. Garneer er de rijstsalade mee. Strooi er de geraspte citroen en nog wat verse kruiden over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.