Meest recente artikelen

Wist je dat je ook deze dingen kunt raspen?

verrassend

  • Deel dit artikel:
Wist je dat je ook deze dingen kunt raspen? Artikel

Gebruik jij je rasp enkel voor kaas of wortels? Tijd om daar verandering in te brengen, want je kunt er nog heel wat meer mee doen.

Citrusvruchten

Rasp zeste van de schil van een citroen, limoen of pompelmoes. Een beetje zeste geeft elk gerecht of gebak een lekker frisse toets. Een goede rasp is hiervoor essentieel. Je wilt vermijden dat je witte stukjes mee raspt, want die zijn erg bitter. Gebruik ook altijd bio-vruchten wanneer je de schil gebruikt, zo komen er zeker geen pesticiden in je gerecht terecht.

Smaakmakers

Smaakmakers zijn onmisbaar in gerechten. Je hebt helemaal geen speciaal keukenmateriaal nodig om ze te gebruiken. Gember, knoflook, nootmuskaat en truffel kun je prima raspen. Ideaal voor wie geen knoflookpers of speciale gemberrasp heeft.

Voor gebak

Bak je graag? Ook dan is een goede rasp onmisbaar. Zo kan je er bijvoorbeeld chocolade, kokos of noten mee raspen om in je gebak te verwerken of als mooie topping op een cupcake of je cappuccino.

 

Fruit en groenten

Je hebt vast al eens wortels geraspt, maar wist je dat je ook andere groenten kunt raspen? Meng bijvoorbeeld geraspte courgetten met geitenkaas en gebruik ze het mengsel als vulling voor cannelloni. Smullen! Ook fruit kun je raspen. Gebruik bijvoorbeeld geraspte appel in gebak of als topping op een salade of zelfs een hotdog.

 

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.