Meest recente artikelen

Tips voor een stressvrije brunch

Relaxed genieten

Tips voor een stressvrije brunch Artikel

Een goede voorbereiding is het halve werk wanneer je een stressvrije brunch wilt organiseren. Met deze tips kun je gezellig, ontspannen bij je gasten gaan zitten.

Een feestje is alleen maar leuk als het zonder stress kan verlopen, zodat je even veel kunt genieten als je gasten. Met deze tips maak je er een stressvrije brunch van.

Dit doe je van tevoren

Je kunt heel wat dingen voor je brunch op voorhand voorbereiden. Ben je van plan om zelf granola of chia pudding te maken? Maak die dan de avond voordien. Ook gebak, zoals bananenbrood, muffins of wafels kun je makkelijk de avond voor je brunch maken.

Behalve het eten kun je al enkele praktische dingen voorbereiden. Bereid je keuken voor door al je keukenmateriaal al klaar te zetten. Dek ook de tafel op voorhand. Zo vermijd je dat je je de dag zelf tijdens het koken nog druk moet maken over deze praktische taken.

Geen pannenkoeken, wel eitjes

Maak het jezelf niet te moeilijk. Pannenkoeken maken tijdens een brunch is niet zo’n goed idee, omdat je nooit iedereen tegelijk kunt bedienen en ze vaak meer werk en stress opleveren dan je zou denken. Wil je toch wat zoetigheden serveren? Kies dan voor op voorhand gebakken wafels of muffins.

Wat dan wel weer onmisbaar is bij een brunch, zijn eitjes. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je à la minute spiegeleitjes moet staan bakken. Hou het eenvoudig en maak op voorhand een frittata of quiche. Zo kun je eitjes serveren zonder je druk te maken.

Sapjes en andere drankjes

Niets zo lekker bij een brunch als een versgeperst sapje. Drink het puur of maak er een feestelijke mimosa van. Fruitsap kun je makkelijk de avond voordien maken. Pers het fruit en bewaar het sap in een leuke kan die zo de tafel op kan de volgende dag. Ben je fan van zoet en heb je wat meer gasten op bezoek? Overweeg dan een zelfgemaakte limonadebar.

Spek uit de oven

Spek bakken kan voor heel wat spatten en rommel in de keuken zorgen. Om stress te vermijden, kun je het spek in de oven bakken of het in een gerecht verwerken. Zo hoef je er niet de hele tijd bij te blijven en blijft je keuken volledig schoon.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen