Flammkuchen met bacon en lentegroentjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Flammkuchen met bacon en lentegroentjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Flammkuchen komt uit de Elzas en lijkt een beetje op pizza. Deze feestelijke variant is superlekker als ontbijt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Blancheer de erwtjes 3 minuten in lichtgezouten water.

  2. 2

    Rol het bladerdeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het deeg met de mascarpone en kruid met peper en zout. Verdeel hierover de courgetteplakjes en bacon. Zet de flammkuchen 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Breek er de eitjes over en breng op smaak met peper en zout. Verdeel er de erwtjes over en zet nog eens 10 minuten in de oven. Garneer met de tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Blancheer de erwtjes 3 minuten in lichtgezouten water.

  2. 2

    Rol het bladerdeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het deeg met de mascarpone en kruid met peper en zout. Verdeel hierover de courgetteplakjes en bacon. Zet de flammkuchen 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Breek er de eitjes over en breng op smaak met peper en zout. Verdeel er de erwtjes over en zet nog eens 10 minuten in de oven. Garneer met de tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.