Quiche met rode ui en champignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met rode ui en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Quiche is een absolute budgettopper. Bovendien is hij diepvriesproof: handig als je een keertje alleen thuis bent, want de tweede helft vries je zo in.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 2 quichevormen in met olie en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg, beleg met bakpapier en een steunvulling en bak 10 minuten blind in de oven.

  2. 2

    Pel de rode uien en snij in ringen. Snij de champignons in partjes. Bak de champignons goudbruin in olijfolie. Schep uit de pan. Bak ook de rode ui beetgaar.

  3. 3

    Schep de champignons op het bladerdeeg. Klop de eieren los met de ricotta en de room. Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel het eimengsel over beide quiches. Schep er de rode ui op en bestrooi met de kaas. Zet de quiches 40 minuten in de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

  5. 5

    Mix de peterselie met een flinke scheut olie glad. Breng op smaak met peper en zout. Werk de quiches af met de veldsla en druppel er de peterselie-olie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 2 quichevormen in met olie en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg, beleg met bakpapier en een steunvulling en bak 10 minuten blind in de oven.

  2. 2

    Pel de rode uien en snij in ringen. Snij de champignons in partjes. Bak de champignons goudbruin in olijfolie. Schep uit de pan. Bak ook de rode ui beetgaar.

  3. 3

    Schep de champignons op het bladerdeeg. Klop de eieren los met de ricotta en de room. Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel het eimengsel over beide quiches. Schep er de rode ui op en bestrooi met de kaas. Zet de quiches 40 minuten in de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

  5. 5

    Mix de peterselie met een flinke scheut olie glad. Breng op smaak met peper en zout. Werk de quiches af met de veldsla en druppel er de peterselie-olie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.