Bessenmuffins
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bessenmuffins

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Muffins met bosbessen uit 'Leila Bakt'

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C voor grote muffins en op 200°C voor kleine muffins.

  2. 2

    Smelt de boter en roer de melk en citroenrasp erdoor.

  3. 3

    Klop de eieren met de kirstal- en vanillesuiker licht en luchtig.

  4. 4

    Roer het botermengsel door het eimengsel.

  5. 5

    Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en schep dit voorzichtig door het boter-eimengsel.

  6. 6

    Zet papieren caisses in een muffinplaat. Schep er wat bosbessen in en vul de vormpjes voor twee derde met het deeg.

  7. 7

    Bak grote muffins circa 20 minuten en kleine 12-15 minuten in het midden van de oven. Een prikker die je in het midden steekt, moet er droog uitkomen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C voor grote muffins en op 200°C voor kleine muffins.

  2. 2

    Smelt de boter en roer de melk en citroenrasp erdoor.

  3. 3

    Klop de eieren met de kirstal- en vanillesuiker licht en luchtig.

  4. 4

    Roer het botermengsel door het eimengsel.

  5. 5

    Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en schep dit voorzichtig door het boter-eimengsel.

  6. 6

    Zet papieren caisses in een muffinplaat. Schep er wat bosbessen in en vul de vormpjes voor twee derde met het deeg.

  7. 7

    Bak grote muffins circa 20 minuten en kleine 12-15 minuten in het midden van de oven. Een prikker die je in het midden steekt, moet er droog uitkomen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.