Meest recente artikelen

Uitpakken met je brunch? Hierop moet je letten

Organiseer een echte waw-brunch

Uitpakken met je brunch? Hierop moet je letten Artikel

Een gezellige brunch is altijd leuk en met de juiste gerechten, decoratie en accenten kun je écht uitpakken. Wij leggen je uit hoe je van een doordeweekse brunch een echte wauw-brunch kunt maken. De voorbereiding is het halve werk!

Voor welke gelegenheid?

Het ligt misschien voor de hand, maar je brunch wordt vooral bepaald door de gelegenheid. Brunchen met vrienden is iets helemaal anders dan een brunch op het werk, en een verjaardagsbrunch zal er niet hetzelfde uitzien als een paasbrunch. Denk er ook aan om op tijd uitnodigingen te versturen, al dan niet digitaal.

Een thema, of toch maar niet?

Houden je vrienden van themafeestjes? Dan kun je gerust ook je brunch in een specifiek kleedje stoppen. Ken je je gasten niet zo goed? Pas dan op met al te specifieke thema's: niet iedereen kan dat appreciëren.

Waar?

Houd je je brunch bij je thuis of op verplaatsing? Doe je het buiten of toch maar binnen? Wat doe je als het regent? Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. Houd je je brunch niet thuis? Check dan of er voldoende materiaal aanwezig is en wat je eventueel zelf moet voorzien.

Wanneer?

Organiseer je een zomer- of een winterbrunch? Ook iets om even bij stil te staan; je menu hangt ervan af. In de winter kies je voor lekker warme, gezellige comfort food, terwijl je in de zomer misschien eerder voor sapjes en lichte gerechtjes gaat.

Hoeveel gasten nodig je uit?

Een grote bende over de vloer krijgen is natuurlijk superleuk, maar denk eraan dat koken voor een kleine groep een pak makkelijker is. Bovendien moet je nog iets voorzien om warme gerechten warm te houden. Als je een brunch organiseert voor een groot aantal gasten, kies je soms best voor een buffet. Hier zijn alvast wat richtlijnen voor de hoeveelheden.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen