• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocolate chia pudding

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze chia pudding van Sandra Bekkari is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Opgelet, begin op tijd, want de pudding moet minstens 5 uur opstijven. Weetje: Chia is een topbron van Omega 4-vetzuren, mineralen en vezels. Overdrijf echter niet met het gebruik van chiazaadjes. 1 à 1 1/2 el per dag is een goede richtlijn. 

bereiding
  1. 1

    Mix de chia met de amandelmelk, banaan en cacao in de blender. Voeg de sinaasappelzeste toe. Meng goed.

  2. 2

    Doe een laagje Griekse yoghurt in een klein glazen (yoghurt)potje. Giet er een laagje chiapudding op en herhaal.

  3. 3

    Laat minstens 5 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast, zodat de chiazaadjes kunnen wellen en het een pudding wordt.

  4. 4

    Werk af met vers fruit naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Mix de chia met de amandelmelk, banaan en cacao in de blender. Voeg de sinaasappelzeste toe. Meng goed.

  2. 2

    Doe een laagje Griekse yoghurt in een klein glazen (yoghurt)potje. Giet er een laagje chiapudding op en herhaal.

  3. 3

    Laat minstens 5 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast, zodat de chiazaadjes kunnen wellen en het een pudding wordt.

  4. 4

    Werk af met vers fruit naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.