Recept

Chocolate chia pudding

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze chia pudding van Sandra Bekkari is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Opgelet, begin op tijd, want de pudding moet minstens 5 uur opstijven. Weetje: Chia is een topbron van Omega 4-vetzuren, mineralen en vezels. Overdrijf echter niet met het gebruik van chiazaadjes. 1 à 1 1/2 el per dag is een goede richtlijn. 

bereiding
  1. 1

    Mix de chia met de amandelmelk, banaan en cacao in de blender. Voeg de sinaasappelzeste toe. Meng goed.

  2. 2

    Doe een laagje Griekse yoghurt in een klein glazen (yoghurt)potje. Giet er een laagje chiapudding op en herhaal.

  3. 3

    Laat minstens 5 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast, zodat de chiazaadjes kunnen wellen en het een pudding wordt.

  4. 4

    Werk af met vers fruit naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Mix de chia met de amandelmelk, banaan en cacao in de blender. Voeg de sinaasappelzeste toe. Meng goed.

  2. 2

    Doe een laagje Griekse yoghurt in een klein glazen (yoghurt)potje. Giet er een laagje chiapudding op en herhaal.

  3. 3

    Laat minstens 5 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast, zodat de chiazaadjes kunnen wellen en het een pudding wordt.

  4. 4

    Werk af met vers fruit naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!