Wafels van zoete aardappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wafels van zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappel en snij 'm in blokjes. Stoom of kook de zoete aardappel gaar. Stamp tot een puree.

  2. 2

    Doe de puree met het havermeel, de amandelmelk, het maïszetmeel, het bakpoeder, de vanille en het zout in een blender en meng.

  3. 3

    Vet het wafelijzer in, lepel het beslag in porties op het ijzer. Bak de wafeltjes in enkele minuten goudbruin. 

  4. 4

    Breng in een steelpannetje de blauwe bessen met het maïszetmeel en 75 ml water aan de kook. Zet het vuur lager, roer af en toe en laat zachtjes sudderen tot een compote. Voeg wat honing toe. Serveer de wafeltjes met de compote. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappel en snij 'm in blokjes. Stoom of kook de zoete aardappel gaar. Stamp tot een puree.

  2. 2

    Doe de puree met het havermeel, de amandelmelk, het maïszetmeel, het bakpoeder, de vanille en het zout in een blender en meng.

  3. 3

    Vet het wafelijzer in, lepel het beslag in porties op het ijzer. Bak de wafeltjes in enkele minuten goudbruin. 

  4. 4

    Breng in een steelpannetje de blauwe bessen met het maïszetmeel en 75 ml water aan de kook. Zet het vuur lager, roer af en toe en laat zachtjes sudderen tot een compote. Voeg wat honing toe. Serveer de wafeltjes met de compote. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.