Toast guacamole en kwartelei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Toast guacamole en kwartelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kwarteleitje heeft minder tijd nodig om te bakken dan een gewoon ei. Blijf dus zeker goed bij je vuur staan. Heb je een poffertjespan in huis, bak de eitjes in de holtes van de pan.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij 8 sneetjes van het stokbrood, leg ze op een bakplaat en bak ze in 5 minuten licht krokant in de oven.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Schil de avocado’s en prak het vruchtvlees fijn. Voeg de fijngesnipperde dragon, de cayennepeper, de knoflook, het citroensap, 1 el olijfolie en wat zout toe aan de avocado. Meng goed en zet fris weg.

  3. 3

    Verhit wat olijfolie in een pan en bak 8 spiegeleitjes van de kwarteleitjes. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bestrijk de broodschijfjes rijkelijk met de guacamole en leg op elk broodje een sneetje bresaola en een gebakken kwarteleitje. Werk af met verse dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij 8 sneetjes van het stokbrood, leg ze op een bakplaat en bak ze in 5 minuten licht krokant in de oven.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Schil de avocado’s en prak het vruchtvlees fijn. Voeg de fijngesnipperde dragon, de cayennepeper, de knoflook, het citroensap, 1 el olijfolie en wat zout toe aan de avocado. Meng goed en zet fris weg.

  3. 3

    Verhit wat olijfolie in een pan en bak 8 spiegeleitjes van de kwarteleitjes. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bestrijk de broodschijfjes rijkelijk met de guacamole en leg op elk broodje een sneetje bresaola en een gebakken kwarteleitje. Werk af met verse dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.