Meest recente artikelen

Glutenvrij, vegan, slank, gezond of kidsproof: pannenkoeken voor iedereen!

Want ook jij verdient een lekkere pannenkoek!

  • Deel dit artikel:
Glutenvrij, vegan, slank, gezond of kidsproof: pannenkoeken voor iedereen! Artikel

Bestaat er eigenlijk een Belg die niet verzot is op pannenkoeken? Maar wat als je bepaalde dingen niet mag eten, je slanke lijn wil behouden, wat gezonder wil leven of je kroost wil verwennen? Geen zorgen: er zijn pannenkoeken voor iedereen, ook met een aangepast recept. Aanvallen!

Zij die voor de eerste keer pannenkoeken bakken

Nog nooit pannenkoeken gebakken? Geen probleem: met dit recept en een goeie pannenkoekenpan word jij in no time een échte pannenkoekenkoningin. En nu maar dat opgooien oefenen …

Pannenkoeken bakken wordt nóg makkelijker met deze pannenkoekenshaker. Er staat – heel handig! – het recept voor pannenkoeken op gedrukt dus je hoeft maar te vullen tot aan de streepjes, even shaken en klaar. Je giet je beslag rechtstreeks uit de shaker in de pan, en het zeefje houdt eventuele klontertjes tegen. Zo bak je altijd perfecte pannenkoeken.

Te koop in de Libelle Lekker Shop, in een setje samen met een garneerflees, voor € 24,95.

Zij die hun kroost willen verwennen

Kinderen zijn van nature helemaal gek op pannenkoeken, maar deze recepten maken ze nóg een tikkeltje aantrekkelijker. Kies jij voor een lieve slak, een zoemend bijtje of een koddig konijn?

Zij die gluten- en/of lactosevrij moeten eten

Last van een lactose- of glutenintolerantie? Dat betekent niet dat je die stapel pannenkoeken van het menu moet schrappen. Met een paar aanpassingen blijf jij gewoon smullen van al dat lekkers. Gewone melk kun je vervangen door rijst-, soja- of andere plantaardige melk en glutenvrije bloem, havervlokken of boekweitmeel zijn prima alternatieven voor gewone bloem.

Zij die op hun lijn willen letten

Je bent al weken flink op je eten aan het letten, maar die pannenkoek ziet er toch wel héél verleidelijk uit. Herkenbaar? Je hoeft ‘m écht niet te laten staan. Dankzij deze recepten blijf je gewoon genieten van die pannenkoek, zonder je zorgen te moeten maken om overtollige calorieën.

Zij die gezonder willen leven

Pannenkoeken zijn heerlijk, maar als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat ze meestal niet erg veel gezonde ingrediënten bevatten. Met hier en daar een aanpassing, maak je wél een gezonde hap van die pannenkoek.

Zij die veganistisch eten

De mythe dat veganisten geen opties zouden hebben wat lekkere snacks betreft, is allang doorprikt. Jep, ook pannenkoeken kun je helemaal plantaardig klaarmaken. Smakelijk, vegans!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen