Meest recente artikelen

Wat eet je bij wild?

De perfecte combinaties

  • Deel dit artikel:
Wat eet je bij wild? Artikel

Wild smaakt nogal intens. Daarom gaat het perfect samen met zoete of bittere bijgerechtjes. Wij zetten per stukje wild de topcombinaties op een rij.

Wild gevogelte

Wild gevogelte (denk aan fazant en patrijs) serveer je met witloof, kool of spruitjes. Delicate bosduif wordt blij van gestoofde kropsla, doperwtjes en schorseneren.

 

Zeker uitproberen:

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Spruitjes met pijnboompitten en spek

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Schorseneren in roomsaus

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Groene kool met spekjes

Wilde eend

Aangezien wilde eend een erg specifieke smaak heeft, is hij al tevreden met een beetje garnituur. Gekaramelliseerde ui, wortel of witloof bijvoorbeeld.

 

Maatjes met:

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Geglaceerd witloof

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Geglaceerde wortelen

Wild konijn en haas

Zij zijn op hun best met gebakken appeltjes, peertjes in rode wijn, knolselder of veenbessen erbij. Witloof en kool doen het ook goed.

 

Probeer deze eens:

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Appeltjes met spek en rozemarijn

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Rodekool met spekjes en veenbessen

Everzwijn

Everzwijn is een tikje bitter. Je combineert ‘m met rodekool, rode biet, rode bessen, veenbessen of paddenstoelen.

 

Héérlijke bijgerechten:

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Paddenstoelen in brickdeeg

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Bietencarpaccio met notencrunch

Hert

Hert houdt van smaakbommetjes zoals spruitjes, pastinaak en koolrabi.

 

Zalige combinaties:

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gevulde koolrabi met spinazie

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Aardappelgratin met pastinaak

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees ook:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen