Recept

Gevulde koolrabi met spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel en schil de koolrabi’s. Snij het hoedje eraf en kook ze 10 minuten in lichtgezouten water. Haal de koolrabi’s uit het water en laat ze even afkoelen. Haal het vruchtvlees eruit en snij in kleine blokjes.

  2. 2

    Kook de linzen gaar in de bouillon. Pel de sjalotten en de knoflook en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de sjalot met de knoflook. Voeg het vruchtvlees van de koolrabi toe en kruid met flink wat peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de hazelnoten grof en laat ze kleuren in een droge pan. Zet even aan de kant. Stoof de spinazie in een scheutje olijfolie. Kruid met peper van de molen. Haal van het vuur en verkruimel de feta erover. Voeg ook de noten toe. Schep de koolrabimengeling in de koolrabi’s en schep het spinaziemengsel erop. Zet de hoedjes van de koolrabi’s er weer op en gaar 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Breng in een steelpannetje de wijn met de laurier aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Haal het laurierblaadje eruit, voeg de room toe en breng terug naar het kookpunt. Kruid met peper en zout. Voeg de boter in klontjes toe en mix tot een schuimige saus.

  5. 5

    Schep op elk bord wat van de linzen en een gevulde koolrabi. Werk af met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde koolrabi met spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!