Spruitjes met pijnboompitten en spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spruitjes met pijnboompitten en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkernij van spruitjes

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon: verwijder de buitenste blaadjes en snij er onderaan waar de blaadjes aan elkaar zitten een dun plakje af.

  2. 2

    Kook de spruitjes 10 à 15 minuten (afhankelijk van de grootte) in een ruime pan met lichtgezouten water, tot ze beetgaar zijn. Laat uitlekken.

  3. 3

    Smelt de boter in een wok en bak er de spekjes en de pijnboompitten 3 minuten in. Doe er de spruitjes bij en roerbak 10 minuten. Breng op smaak met peper en een beetje zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon: verwijder de buitenste blaadjes en snij er onderaan waar de blaadjes aan elkaar zitten een dun plakje af.

  2. 2

    Kook de spruitjes 10 à 15 minuten (afhankelijk van de grootte) in een ruime pan met lichtgezouten water, tot ze beetgaar zijn. Laat uitlekken.

  3. 3

    Smelt de boter in een wok en bak er de spekjes en de pijnboompitten 3 minuten in. Doe er de spruitjes bij en roerbak 10 minuten. Breng op smaak met peper en een beetje zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.