Amandelkroketjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Amandelkroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieke kroketten in een origineel jasje

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar en doe ze door de roerzeef. Vermeng ze met de boter en de eidooiers. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Rooster de helft van de amandelschilfers. Vermeng ze met de puree en vorm er bolronde kroketjes van.

  3. 3

    Klop het eiwit los met een snuifje zout. Meng het paneermeel met de rest van de amandelschilfers.

  4. 4

    Wentel de kroketjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het amandelpaneermeel. Bak ze goudbruin in de frituurpan op 180°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar en doe ze door de roerzeef. Vermeng ze met de boter en de eidooiers. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Rooster de helft van de amandelschilfers. Vermeng ze met de puree en vorm er bolronde kroketjes van.

  3. 3

    Klop het eiwit los met een snuifje zout. Meng het paneermeel met de rest van de amandelschilfers.

  4. 4

    Wentel de kroketjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het amandelpaneermeel. Bak ze goudbruin in de frituurpan op 180°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.