Recept

Amandelkroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieke kroketten in een origineel jasje

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar en doe ze door de roerzeef. Vermeng ze met de boter en de eidooiers. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Rooster de helft van de amandelschilfers. Vermeng ze met de puree en vorm er bolronde kroketjes van.

  3. 3

    Klop het eiwit los met een snuifje zout. Meng het paneermeel met de rest van de amandelschilfers.

  4. 4

    Wentel de kroketjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het amandelpaneermeel. Bak ze goudbruin in de frituurpan op 180°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandelkroketjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!