Salade van spruiten, pompoen en sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van spruiten, pompoen en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen ongeschild in partjes. Halveer de spruiten en stoom ze kort. Doe de spruiten en de pompoen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Rooster 25 minuten in de oven. 

  2. 2

    Spoel de sinaasappel, rasp de schil en pers de vrucht uit. Rooster de pecannoten in een pan zonder vetstof en hak grof. Smelt de boter, voeg de honing, ciderazijn, 3 eetlepels sinaasappelsap en de geraspte schil toe en meng. 

  3. 3

    Giet bij in de ovenschaal, doe de veenbessen erbij en laat nog 10 minuten karamelliseren in de oven. Haal uit de oven en meng de pecannoten erronder. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen ongeschild in partjes. Halveer de spruiten en stoom ze kort. Doe de spruiten en de pompoen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Rooster 25 minuten in de oven. 

  2. 2

    Spoel de sinaasappel, rasp de schil en pers de vrucht uit. Rooster de pecannoten in een pan zonder vetstof en hak grof. Smelt de boter, voeg de honing, ciderazijn, 3 eetlepels sinaasappelsap en de geraspte schil toe en meng. 

  3. 3

    Giet bij in de ovenschaal, doe de veenbessen erbij en laat nog 10 minuten karamelliseren in de oven. Haal uit de oven en meng de pecannoten erronder. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.