Rodekool met spekjes en veenbessen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rodekool met spekjes en veenbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke variant op de klassieke rodekool met appeltjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snij hem met een groot mes in 4 kwarten. Verwijder bij elk de dikke hoofdnerf. Snij elk stuk in plakken.

    Snij de ui in fijne ringen.

    Schil de appels en snij ze in blokjes.

    Snipper de knofllook.

    Rasp de gember. 

  2. 2

    Fruit de ui aan in de boter. Doe de spekjes erbij en bak ze krokant.

  3. 3

    Voeg er de appelblokjes, knoflook, gember en laurierblaadjes bij. Zet er het deksel op en laat 5 minuten garen.

  4. 4

    Voeg de rodekool, de rode wijn, de azijn en de veenbessen erbij. Roer goed en voeg de suiker er aan toe.

  5. 5

    Laat alles nog 30 minuten onder deksel garen, tot de rodekool lekker zacht is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snij hem met een groot mes in 4 kwarten. Verwijder bij elk de dikke hoofdnerf. Snij elk stuk in plakken.

    Snij de ui in fijne ringen.

    Schil de appels en snij ze in blokjes.

    Snipper de knofllook.

    Rasp de gember. 

  2. 2

    Fruit de ui aan in de boter. Doe de spekjes erbij en bak ze krokant.

  3. 3

    Voeg er de appelblokjes, knoflook, gember en laurierblaadjes bij. Zet er het deksel op en laat 5 minuten garen.

  4. 4

    Voeg de rodekool, de rode wijn, de azijn en de veenbessen erbij. Roer goed en voeg de suiker er aan toe.

  5. 5

    Laat alles nog 30 minuten onder deksel garen, tot de rodekool lekker zacht is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.