Garnalen in ananas-limoenmarinade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Garnalen in ananas-limoenmarinade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker zoetzuur

bereiding
  1. 1

    Maak de ananas-limoenmarinade: meng in een kom het ananassap met het limoensap, de sojasaus, de azijn, de knoflook, de gember, de chilipeper en de koriander. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Pel de garnalen maar laat de staartjes eraan. Snij de ruggengraat in en verwijder het zwarte darmkanaal met een scherp mesje.

  3. 3

    Giet de marinade in een afsluitbare diepvrieszak en voeg er de garnalen aan toe. Zet 1 uur koel weg.

  4. 4

    Zorg dat de grill of de barbecue goed warm is. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bestrijk ze met olijfolie. Gril 2 minuten aan elke kant. Verdeel de garnalen over de borden. Serveer met een slaatje van granaatappelpitjes en met een salade van pasta, rijst of taboulé.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de ananas-limoenmarinade: meng in een kom het ananassap met het limoensap, de sojasaus, de azijn, de knoflook, de gember, de chilipeper en de koriander. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Pel de garnalen maar laat de staartjes eraan. Snij de ruggengraat in en verwijder het zwarte darmkanaal met een scherp mesje.

  3. 3

    Giet de marinade in een afsluitbare diepvrieszak en voeg er de garnalen aan toe. Zet 1 uur koel weg.

  4. 4

    Zorg dat de grill of de barbecue goed warm is. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bestrijk ze met olijfolie. Gril 2 minuten aan elke kant. Verdeel de garnalen over de borden. Serveer met een slaatje van granaatappelpitjes en met een salade van pasta, rijst of taboulé.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.