Scampi's in pittige tomatenroomsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampi's in pittige tomatenroomsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met ciabatta

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s. Pel en hak de ui en de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in miniblokjes. Snij de paprika in miniblokjes.

  2. 2

    Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de paprika bij en stoof even mee. Voeg de scampi’s toe en laat zachtjes garen.

  3. 3

    Bestrooi de scampi’s met paprikaen kerriepoeder en schep om. Doe er de blokjes tomaat bij en laat smelten.

  4. 4

    Blus de pan met een scheutje cognac. Eventueel kun je de scampi’s flamberen: haal dan de pan van het vuur en schakel de dampkap uit.

  5. 5

    Blus met de room en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s. Pel en hak de ui en de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in miniblokjes. Snij de paprika in miniblokjes.

  2. 2

    Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de paprika bij en stoof even mee. Voeg de scampi’s toe en laat zachtjes garen.

  3. 3

    Bestrooi de scampi’s met paprikaen kerriepoeder en schep om. Doe er de blokjes tomaat bij en laat smelten.

  4. 4

    Blus de pan met een scheutje cognac. Eventueel kun je de scampi’s flamberen: haal dan de pan van het vuur en schakel de dampkap uit.

  5. 5

    Blus met de room en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.