• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde scampi's met zomers tomatentaartje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk zomers

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers de knoflook. Halveer de kerstomaten. Rasp de limoenschil. Snij de mozzarella in plakken. Pel de scampi's (de staartjes mogen eraan blijven) en verwijder de darmkanaaltjes. 

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de scampi's in de marinade en zet een uurtje in de koelkast. 

  3. 3

    Rol het kruimeldeeg open en prik er gaatjes in met een vork. Bekleed de ingevette bakvormpjes met deeg.

  4. 4

    Spoel de kerstomaatjes, de kroontjes mogen eraan blijven. Schik in elk taartvormpje wat kerstomaatjes en wat stukjes mozzarella. Werk af met basilicum. Kruid met peper en zout en bak de taartjes 20 à 25 minuten in de oven op 180° C, tot de mozzarella een mooi korstje vormt. Ontvorm de taartjes.

  5. 5

    Prik op elk stokje 5 scampi’s en 5 halve tomaatjes. Grill de spiesjes op de barbecue (of in de grillpan of in de oven). Kruid ze met zwarte peper en fleur de sel. Serveer met de tomatentaartjes, met gekookte wilde rijst en een handvol rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers de knoflook. Halveer de kerstomaten. Rasp de limoenschil. Snij de mozzarella in plakken. Pel de scampi's (de staartjes mogen eraan blijven) en verwijder de darmkanaaltjes. 

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de scampi's in de marinade en zet een uurtje in de koelkast. 

  3. 3

    Rol het kruimeldeeg open en prik er gaatjes in met een vork. Bekleed de ingevette bakvormpjes met deeg.

  4. 4

    Spoel de kerstomaatjes, de kroontjes mogen eraan blijven. Schik in elk taartvormpje wat kerstomaatjes en wat stukjes mozzarella. Werk af met basilicum. Kruid met peper en zout en bak de taartjes 20 à 25 minuten in de oven op 180° C, tot de mozzarella een mooi korstje vormt. Ontvorm de taartjes.

  5. 5

    Prik op elk stokje 5 scampi’s en 5 halve tomaatjes. Grill de spiesjes op de barbecue (of in de grillpan of in de oven). Kruid ze met zwarte peper en fleur de sel. Serveer met de tomatentaartjes, met gekookte wilde rijst en een handvol rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.