Wok met scampi's en lente-ui
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wok met scampi's en lente-ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met heerlijke sint-jakobsvruchten

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij met de dunschiller in sliertjes. Spoel de selder en snij in boogjes. Spoel de lente-ui en snipper – ook het groen – in ringen. Roerbak alle groenten in een scheutje arachideolie, kruid met peper en zout en laat afgedekt 4 minuten pruttelen.

  3. 3

    Maak de scampi’s schoon en dep ze, samen met de sintjakobsvruchten, droog met keukenpapier. Kruid alles met peper en zout en bak ze in enkele minuten op een hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  4. 4

    Verdeel de rijst, de groenten, de scampi’s en de sintjakobsvruchten over de borden en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij met de dunschiller in sliertjes. Spoel de selder en snij in boogjes. Spoel de lente-ui en snipper – ook het groen – in ringen. Roerbak alle groenten in een scheutje arachideolie, kruid met peper en zout en laat afgedekt 4 minuten pruttelen.

  3. 3

    Maak de scampi’s schoon en dep ze, samen met de sintjakobsvruchten, droog met keukenpapier. Kruid alles met peper en zout en bak ze in enkele minuten op een hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  4. 4

    Verdeel de rijst, de groenten, de scampi’s en de sintjakobsvruchten over de borden en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.