Meest recente artikelen

Malse scampi in 1, 2, 3!

Handige tips voor de perfecte gebakken scampi

  • Deel dit artikel:
Malse scampi in 1, 2, 3! Artikel

Zo héél af en toe smaken onze scampi's wat rubberachtig. Wat kan je hieraan doen?

Vuistregels voor de perfect gebakken scampi

Een ideale scampi? Die heeft een knapperig korstje en is sappig mals vanbinnen. Zo maak je ze!

  1. Na het verwijderen van het darmkanaal, spoel je de scampi schoon met koud water.
  2. Uiterst belangrijk is het goed droogdeppen van de scampi. Natte scampi’s in de pan: not done!
  3. De kunst is om je scampi’s niet te lang te bakken. Anders worden ze dus snel taai en leerachtig. Bak ze kort en krachtig op een hoog vuur en roer goed om. Zo’n dertig seconden per kant is meestal goed.
  4. Gebruik kwalitatieve olie, eventueel in combinatie met een beetje boter.
  5. Tijdens het kort bakken, kruid je de scampi’s met peper, zout en andere specerijen naar keuze.

Hou deze tips in het achterhoofd en zeg ‘adieu’ aan rubberen scampi’s!

Aan de slag!

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Scampispiesje met chorizo

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Scampi’s met muntdip

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Couscous met scampi's

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen