Meest recente artikelen

Barbecue op z'n Italiaans

La dolce vita

Barbecue op z'n Italiaans Artikel

Een klein stukje Italië in je eigen tuin, dat klinkt hemels. Ga voor zuiderse smaken op je barbecue, en waarom niet: een pizza!

Een barbecue op z'n Italiaans? Altijd een goed idee, want mediterrane ingrediënten lenen zich prima voor de grill. En goed nieuws: je kunt zelfs pizza maken op de barbecue! Geniet van deze recepten.

Wat is een pizzasteen?

Eigenlijk is het gewoon een plaat in natuursteen die je op je barbecue (of in de oven) legt. De steen is bestand tegen hoge temperaturen, ideaal dus voor pizza, want die bak je op minstens 250°C. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor de bodem egaal bakt en lekker knapperig wordt. Je kunt er ook brood op bakken.

Heb je geen pizzasteen, dan kun je de pizza ook gewoon in de oven bakken: leg bakpapier op een ovenplaat en bak ’m 10 à 15 minuten op een zo hoog mogelijke temperatuur.

Lees ook: Pizza op de barbecue of in de houtoven

Zelf citroenolie maken? 

Citroenolie kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Spoel 1 citroen en schil ‘m. Zorg dat je enkel het gele deel schilt. Doe de schil in een schone pot en giet er 250 ml olie bij. Als je van pit houdt, kun je er nog een gedroogd pepertje aan toevoegen. Laat minstens één week trekken. Zeef de olie. Heerlijk als basis voor dressings of bij geroosterde groenten en gegrilde vis of kip.

Het lijkt wel Italië, maar deze barbecue werd gefotografeerd in eigen land! Meer bepaald bij B&B Het Verloren Schaep. Aan de rand van de Belse Heide, in de Zuiderkempen, specialiseerden zussen Ann en Sabine Marain zich in wandelarrangementen gecombineerd met een heerlijk en uitgebreid ontbijt. Elke dag wordt er vers brood gebakken met meel van de Straalmolen, één van de weinige commercieel draaiende watermolens in België. Rogge-, spelt-, tarwe- en walnotenbrood zijn dagelijkse kost. Chocoladepruimenbrood, zuurdesembrood en olijfbrood met ui staan als 'specialekes' op het menu. Wil je er ook graag eens verblijven? Dat kan! Het Verloren Schaep Molsebaan 115 2450 Meerhout www.hetverlorenschaep.be Reserveren kan via gezellig@hetverlorenschaep.be.

Het lijkt wel Italië, maar deze barbecue werd gefotografeerd in eigen land! Meer bepaald bij B&B Het Verloren Schaep. Aan de rand van de Belse Heide, in de Zuiderkempen, specialiseerden zussen Ann en Sabine Marain zich in wandelarrangementen gecombineerd met een heerlijk en uitgebreid ontbijt. Elke dag wordt er vers brood gebakken met meel van de Straalmolen, één van de weinige commercieel draaiende watermolens in België. Rogge-, spelt-, tarwe- en walnotenbrood zijn dagelijkse kost. Chocoladepruimenbrood, zuurdesembrood en olijfbrood met ui staan als ‘specialekes’ op het menu.

Wil je er ook graag eens verblijven? Dat kan!

Het Verloren Schaep
Molsebaan 115
2450 Meerhout
Reserveren kan via gezellig@hetverlorenschaep.be.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen