Meest recente artikelen

Barbecue op z'n Italiaans

La dolce vita

  • Deel dit artikel:
Barbecue op z'n Italiaans Artikel

Een klein stukje Italië in je eigen tuin, dat klinkt hemels. Ga voor zuiderse smaken op je barbecue, en waarom niet: een pizza!

Een barbecue op z’n Italiaans? Altijd een goed idee, want mediterrane ingrediënten lenen zich prima voor de grill. En goed nieuws: je kunt zelfs pizza maken op de barbecue! Geniet van deze recepten.

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Homemade Hugo

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Homemade pizza met artisjok, tomaat en burrata

Wat is een pizzasteen?

Eigenlijk is het gewoon een plaat in natuursteen die je op je barbecue (of in de oven) legt. De steen is bestand tegen hoge temperaturen, ideaal dus voor pizza, want die bak je op minstens 250°C. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor de bodem egaal bakt en lekker knapperig wordt. Je kunt er ook brood op bakken.

Heb je geen pizzasteen, dan kun je de pizza ook gewoon in de oven bakken: leg bakpapier op een ovenplaat en bak ’m 10 à 15 minuten op een zo hoog mogelijke temperatuur.

Lees ook: Pizza op de barbecue of in de houtoven

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Bruschetta met tapenade van zwarte olijven

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Venkelsalade met parmezaan en pistache

Zelf citroenolie maken? 

Citroenolie kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Spoel 1 citroen en schil ‘m. Zorg dat je enkel het gele deel schilt. Doe de schil in een schone pot en giet er 250 ml olie bij. Als je van pit houdt, kun je er nog een gedroogd pepertje aan toevoegen. Laat minstens één week trekken. Zeef de olie. Heerlijk als basis voor dressings of bij geroosterde groenten en gegrilde vis of kip.

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Pastasalade met salsiccia en rucola

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Zwaardvis gegrild met citrus en courgette

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Krieltjessalade met inktvis en spinazie

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Amandelbiscotti

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Limoncellosorbet

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gegrilde ananas

Het lijkt Italië, maar...

Het lijkt wel Italië, maar deze barbecue werd gefotografeerd in eigen land! Meer bepaald bij B&B Het Verloren Schaep. Aan de rand van de Belse Heide, in de Zuiderkempen, specialiseerden zussen Ann en Sabine Marain zich in wandelarrangementen gecombineerd met een heerlijk en uitgebreid ontbijt. Elke dag wordt er vers brood gebakken met meel van de Straalmolen, één van de weinige commercieel draaiende watermolens in België. Rogge-, spelt-, tarwe- en walnotenbrood zijn dagelijkse kost. Chocoladepruimenbrood, zuurdesembrood en olijfbrood met ui staan als ‘specialekes’ op het menu.

Wil je er ook graag eens verblijven? Dat kan!

Het Verloren Schaep
Molsebaan 115
2450 Meerhout
Reserveren kan via gezellig@hetverlorenschaep.be.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen