Piets basisdeeg voor pizza
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Piets basisdeeg voor pizza

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrukkelijke pizza begint met een goede bodem. Dit recept van Piet Huysentruyt is goed voor 4 à 5 pizza's. Let op: hoeveel water de bloem opslorpt, hangt af van de bloem die je gebruikt. Voeg dus eventueel wat meer of minder water toe aan het pizzadeeg.

bereiding
  1. 1

    Meng 400 milliliter water met de gist. Meng er de gezeefde bloem, de olijfolie en het zout onder en kneed tot een glad deeg. Rol tot een bal, leg er een vochtige keukenhanddoek op en laat 1 uur rijzen.

  2. 2

    Verdeel het deeg in 4 porties en rol uit tot 4 pizzabodems.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng 400 milliliter water met de gist. Meng er de gezeefde bloem, de olijfolie en het zout onder en kneed tot een glad deeg. Rol tot een bal, leg er een vochtige keukenhanddoek op en laat 1 uur rijzen.

  2. 2

    Verdeel het deeg in 4 porties en rol uit tot 4 pizzabodems.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.